De doelpuntmachine en zijn dieet

Geschreven door: Yigo

Erling Haaland (22 jaar): “Kwaliteitsvoeding dat lokaal geproduceerd wordt, is voor mij het belangrijkste”, onthulde Haaland. Vlees van een koe, die het plaatselijke gras eet. Daar eet ik het hart en de lever van. Die twee organen zijn rijk aan eiwitten, vitamine B, fosfor, ijzer, koper, magnesium.

De doelpuntmachine en zijn dieet

Deze week was Erling Haaland in het nieuws, het jonge talent van Manchester en zijn eetgewoonten. In pas 13 wedstrijden heeft “de doelpuntmachine” al 20 doelpunten achter zijn naam voor Manchester City. Is zijn bizar dieet misschien een verklaring voor die hallucinante cijfers? In zijn documentaire “Haaland: The Big Decision” (te zien via Viaplay) vertelt hij over zijn eetpatroon.

“Kwaliteitsvoeding dat lokaal geproduceerd wordt, is voor mij het belangrijkste”, onthulde Haaland. Vlees van een koe, die het plaatselijke gras eet. Daar eet ik het hart en de lever van. Die twee organen zijn rijk aan eiwitten, vitamine B, fosfor, ijzer, koper, magnesium.

Naast voeding leeft Haaland erg bewust en is duidelijk met zijn lichaam en gezondheid bezig. In de documentaire laat hij zien dat hij van ijsbaden houdt en voor het slapen gaan een bril opzet, die blauw licht wegfilterd. Het zorgt voor een betere nachtrust en slaapkwaliteit.

Hij start elke morgen met naar de zon kijken, dit is goed voor zijn biologisch ritme. En zijn water drinkt hij graag gefilterd, ook dat kan een positief effect hebben op zijn lichaam.

Het is duidelijk dat Haaland erg begaan is met zijn lichaam. Het geeft hem energie, versterkt hem in kracht en houdt hem gezond. Topsport vraagt discipline, en een nauwkeurig en passend dieet. De van oorsprong zijnde Noor eet volgens zijn stofwisseling, eet duidelijk de voeding die bij hem past. Haaland straalt volop energie en kracht uit!

Maar in de media ontploft het, ontstaan discussies en de Britse media legden daarbij meteen de link met kannibaal Dr. Hannibal Lecter uit Silence of the Lambs. Is het wel zo gezond wat Haaland eet?

Wat voor de een gezond is, werkt voor de ander als gif! Duidelijk en ook direct het belangrijkste is dat hij volgens zijn stofwisseling eet. De ene stofwisseling is de andere niet.
Dit betekent dat zijn dieet lang niet voor iedereen is weggelegd en dus inderdaad ook gevaarlijk kan zijn. Waar Haaland het goed doet op een eiwit gericht dieet, zal de ander een heel goede gezondheid krijgen door veel koolhydraten te eten en weinig of geen vlees.

Sporters, maar ook veel mensen met gezondheidsproblemen een voorbeeld aan nemen. Je ziet ook problemen met mensen die allerlei diëten volgen en steeds verder af raken van zichzelf, energie verliezen en hun metabolisme verslechterd.

Wil je nou weten waarom het bepalen van jouw stofwisseling nou zo belangrijk is, lees dit artikel.
Het bepalen van je stofwisseling, wat is dat en waarom is dat zo van belang? | Yigo

In de MetaQi opleiding leer je hoe je met voeding je lichaam in een optimale conditie kunt brengen en houden en hoe je voeding als medicijn kunt gebruiken.

Ga aan de slag met jouw gezondheid en haal het beste uit jezelf. Ga eten volgens jouw stofwisseling en leef in balans, met meer energie en geluksgevoel. Je zult zien, (vage) klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon!