De zomerse en vreugdevolle Varuna mudra

Geschreven door: Francien de Lange | Founder HEALZ

De zomer is in volle gang en de zon straalt haar warmte over ons uit. Het is een tijd van vreugde, avontuur en nieuwe energie.

De zomerse en vreugdevolle Varuna mudra

De Varuna mudra

Terwijl we genieten van de zonnige dagen en de vrolijke sfeer om ons heen, is het belangrijk om ook te zorgen voor je innerlijke balans. Gelukkig kan de mudra met de naam Varuna daar goed bij helpen. Lees snel verder voor de vele voordelen van de Varuna mudra en hoe dit handgebaar je in de zomerse maand juli kan ondersteunen en helpen de zomerse vibe vast te houden.

Varuna is ‘the god of water’

De Varuna mudra is een mudra die de energie van het element water activeert. In de maand juli, een maand waarin we over het algemeen veel warmte ervaren, kan het element water ons verfrissing en vernieuwing bieden. Door de Varuna mudra te beoefenen, activeer je het waterelement in je lichaam en creëer je een gevoel van koelte en kalmte. Het helpt op die manier om in balans te blijven en de zomerse warmte te omarmen.

Het handgebaar heeft ook een positieve invloed op je emoties doordat de mudra helpt bij emotionele stabiliteit en vermindering van stress. Op deze manier kan je optimaal genieten van de zomerse festiviteiten en het samenzijn met vrienden en familie.

Naast het bevorderen van emotioneel evenwicht, wordt de Varuna Mudra ook geassocieerd met het stimuleren van intuïtie en creativiteit. De zomer is een tijd van ontdekking en avontuur, en deze mudra kan helpen om jouw innerlijke gids te volgen en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

In juli kunnen we ons ook meer richten op sociale interactie en communicatie. De Varuna Mudra heeft een gunstige invloed op ons keelchakra, dat verbonden is met zelfexpressie en heldere communicatie. Het beoefenen van deze mudra kan helpen je stem te vinden, gedachten en gevoelens op een authentieke manier te uiten en harmonie in relaties te bevorderen. Het draagt bij aan het creëren van vreugdevolle en betekenisvolle verbindingen met anderen.

De voordelen op een rijtje

  • Helpt bij het verkrijgen van een emotioneel evenwicht
  • Ondersteunt het optimaal functioneren van onze urinewegen
  • Stimuleert je intuïtie, plezier en creativiteit vanuit je 2e chakra ‘Svadisthana’
  • Helpt je in je zelfexpressie en communicatie
  • Verzacht de spanning in bekken en onderrug (heel goed in te zetten bij een blaasontsteking)

Zo gebruik je de Varuna mudra

  1. Buig de pink van je rechterhand naar het begin van je rechterduim.
  2. Strek je middel-, ring- en wijsvingers van je rechterhand en leg de rug van je rechterhand op de palm van je linkerhand.
  3. Plaats nu je linkerduim over je rechterduim en je rechterpink.
  4. Houd je handen onder je navel of laat ze rusten in je schoot.
  5. Adem 1 keer diep in en lang uit met aandacht naar je bekkengebied en houd dit gebaar minimaal 2 minuten vast terwijl je rustig doorademt.

Bijpassende affirmatie

Terwijl je de mudra beoefent, kan je kiezen voor een meditatie of juist voor het herhalen van de volgende bijpassende affirmatie:
‘Ik omarm de verfrissende stroom van vernieuwing en kalmte in mijn leven.’Wil je begeleiding bij de meditatie? Download dan de HEALZ app en laat je meenemen in een van de fijne meditaties, ingesproken door de founder van HEALZ: Francien de Lange. Naast meditaties, vind je in de HEALZ app nog veel meer oefeningen die bij kunnen dragen aan het in balans brengen en houden van jouw lichaam en geest. Download de HEALZ app hier.