Hoe voorkom je problemen in jouw bewegingsapparaat?

Uit de cijfers van een onderzoek van het UWV blijkt dat één van de grootste oorzaken dat mensen in de WIA terecht komen problemen met het bewegingsapparaat hebben. Uit dit onderzoek blijkt ook dat uitval toeneemt naar mate men ouder wordt.

Hoe voorkom je problemen in jouw bewegingsapparaat?

Wij als complementaire therapeuten kunnen een hoop problemen in het bewegingsapparaat voorkomen, door al op jonge leeftijd te beginnen om het lichaam in balans, soepel en fit te houden. Ervoor zorgen dat stress en/of langdurige overbelasting geen kans krijgt.

Wat kun je zelf doen om te zorgen dat jouw bewegingsapparaat vrij blijft van klachten? In mijn praktijk leg ik dit als volgt uit aan mijn cliënten.

Je hebt een auto, welke ons keurig van A naar B brengt, maar welke wel tijdig voor een onderhoudsbeurt naar de garage moet. Olie vervangen, banden oppompen, benzine tanken. Wanneer je dit niet op tijd doet, stopt de auto er mee en sta je aan de kant van de weg. Wil je met jouw auto blijven rijden, dan is tijdig onderhoud echt super belangrijk.

Wij bestaan niet uit blik en rubber, maar zijn wezens die bewegen tussen hemel en aarde. We moeten flexibel zijn, tegen een stootje kunnen, in allerlei situaties kunnen bewegen. En wat als stress of emoties bij je binnenkomen, geloof me, dat verdient aandacht.   

Die aandacht voor het lichaam is het ontdoen van spanning, afvalstoffen of opheffen van pijnblokkades. Er zijn diverse bij Yigo aangesloten therapeuten die je kunnen ondersteunen bij klachten in het bewegingsapparaat, maar ook waar je met enige regelmaat terecht kunt voor een APK-tje, zodat jouw gezondheid in balans blijft.

Tijdens de bijscholing Spine Qigong | Yigo, Medische QiGong, staat de ruggengraat centraal. Deze bijscholing is geschikt voor therapeuten als ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in gezondheid. Middels oefeningen uit de Chinese bewegingsleer leer je je rug en schouders ontspannen en je ruggengraat soepeler te maken. En ontdek wat voor invloed de ruggengraat heeft op het functioneren van de organen en alle andere functies in het lichaam.

Wacht niet langer en ontdek mee……vanaf 5 november as., 3 lesdagen in Escharen, door diverse beroepsverenigingen geaccrediteerd!