Versterk je innerlijke kracht en creativiteit met de Linga mudra

De maand maart is een bijzondere maand omdat het de overgang van de winter naar de lente markeert. De dagen worden langer en de zon begint steeds meer te schijnen, waardoor we ons meer energiek en levendig voelen. Alles begint letterlijk te bloeien en te groeien en daarom is het ook niet gek dat je in deze periode vaak nieuwe ideeën voelt opkomen.

Versterk je innerlijke kracht en creativiteit met de Linga mudra

De Linga Mudra, oftewel de vuur mudra, past perfect bij de maand maart. De Linga mudra staat namelijk symbool voor de creatieve energie van het universum en wordt geassocieerd met innerlijke kracht en vitaliteit. In de maand maart kan de Linga mudra perfect worden gebruikt om ons te helpen de overgang naar een nieuw seizoen te maken en ons lichaam te revitaliseren.

De Linga mudra heeft verschillende voordelen

  • Verbetert de spijsvertering
  • Verlicht symptomen van verkoudheid en hoest
  • Bevordert de vitaliteit en uithoudingsvermogen
  • Heeft gunstig effect op emoties van angst en stress
  • Activeert de Udana Vayu*

De Vayu’s

De Vayu’s zijn vijf energie richtingen die in ons naar binnen en naar buiten bewegen via de ademhaling. Vayu staat voor ‘wind, adem & levensenergie’ en Udana vayu is één van de vijf richtingen. Udana Vayu is een opgaande ademhaling stroming, die stroomt tussen je hart en je hoofd en het keelchakra stimuleert. Daarmee helpt het je om je gevoelens uit te spreken en expressief te zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat het activeren van Udana Vayu niet iets is dat van de ene op de andere dag gebeurt, het is een proces dat regelmatige beoefening en toewijding vereist. Door deze technieken toe te passen en regelmatig te oefenen, kun je echter de voordelen van een geactiveerde Udana Vayu ervaren.

Zo gebruik je de Linga mudra

Met de Linga mudra begin je met je vingers en handen in elkaar te vouwen, een bekend handgebaar wanneer je je wilt ontspannen of concentreren. Het is altijd belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en eventuele ongemakken of pijn te vermijden tijdens het beoefenen van de mudra.

  1. Ga rechtop zitten, met je schouders ontspannen.
  2. Je vouwt je vingers in elkaar. Kijk welke duim er bovenop ligt, en dan strek je de duim die daaronder ligt recht omhoog en hou je handen voor je buik- boven je navel.
  3. Adem diep in en breng je aandacht naar je kruin.
  4. Adem langzaam uit en adem rustig door terwijl je deze houding vast houdt, minimaal 2 minuten waarbij je 7, 14 of 21 keer in- en uitademt.

Bijpassende affirmatie

“Ik ben krachtig en energiek en ik sta open voor creatie”

In de HEALZ app vind je een fijne meditatie die je kunt luisteren tijden het beoefenen van deze mudra; ‘Open your mind’. Daarnaast vind je in de HEALZ app nog veel meer oefeningen om zelf je innerlijke kracht en creativiteit te versterken. Download de app hier gratis en ervaar HEALZ zelf.