Kracht in verbinden!

Geschreven door: Mieke Oomen | Founder Yigo - kracht in verbinding

Mijn verhaal en mijn doel!

"Juist daar zie ik de kracht van verbinding, omdat we binnen elke therapievorm op zoek zijn naar het bevorderen van geluk en gezondheid."

Kracht in verbinden!

Als supergevoelig kind kom ik uit een veilig gezin. Praktisch was alles dik voor elkaar. Maar hoe graag mijn ouders me ook wilde begrijpen hoe minder ik me begrepen voelde. Mijn ouders leefde volgens de maatschappelijke normen, zochten daarin zekerheid. Zolang ik in die lijn liep ging het goed, maar juist de drang om daarbuiten te ontdekken was erg groot.

Veel wist ik al of had ik al gezien, dat was natuurlijk niet te verklaren. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg was dan de veel benoemde uitspraak. Ten op zichte van andere kinderen van mijn leeftijd had ik wel extreme energie. Mijn moeder zegt nu weleens gekscherend; De verhalen die ik nu lees over ADHD daaruit weet ik één ding zeker.....ons Miek is er zo eentje! Eindeloze energie, op zoek naar inspiratie en leuke dingen doen dat is waar ik in mijn beste energie vandaan haal. 

Leef je mooiste leven is waar ik mijn best voor doe, aangezien er wellicht meer is na de dood, moeten we er toch voor zorgen dat dit ons mooiste leven gaat zijn... Onderweg maak je ingrijpende keuzes, ontwikkel je, struikel je om vervolgens steeds meer bewust je pad te ontdekken. Mooi dat we die kans krijgen toch? Pak deze aan en groei mee!

Er komt rouw op je pad in alle facetten, onenigheid met mensen waar je van houd, werkrelaties die eindigen omdat de koek op is of afscheid nemen van mensen om wie je geeft. Maar deze rouw zorgt juist ook voor groei, hoe gek dit ook klinkt. Ontwikkeling in bewustzijn, leren wat echt belangrijk is! 

Mijn grootste ontwikkeling begon tijdens het volgen van een therapeutische opleiding Voetreflexologie om precies te zijn. Vanaf daar ziet mijn leven er echt een stuk mooier uit, kan ik beter voelen voor mijzelf zorgen, heb ik geleerd los te laten en geleerd te reflecteren. 

Als moeder van twee prachtige dochters, een betere spiegel bestaat er niet, ben ik al meerdere malen gestruikeld en zal ook vast de laatste keer nog niet zijn geweest. Tja en dan zit je er lekker in en dan beginnen de langzame verschijnselen van de overgang.....de pré-menopauze. De tijd waarin je als vrouw ontwikkeld naar een wijze vrouw.....waarschijnlijk als je daaruit komt je weer heel vaak bent gestruikeld, we zullen gaan zien wat het brengt.

Gezondheid is voor mij belangrijk, onderhoud aan mezelf een must. Druk zijn is prima, zeker met de dingen waar je energie van krijgt. Rust de belangrijke tegenhanger is minstens zo belangrijk, zodat je ook morgen weer bent opgeladen voor een nieuwe drukke dag, slapen is echt essentieel. Bewegen, gevarieerd eten, gezelligheid in je sociale contacten zijn ook belangrijke elementen voor leven van jouw beste leven. Het element wat het sterkste tegenwerkt, wat al de positieve energie en rust onderuit haalt is stress. Stress is de grootste ziekmaker. 

Als je stress hebt, zorg ervoor dat je afstand doet van stress of ermee leert omgaan. Ook belangrijk is dat je lichaam de stress mag loslaten. In mijn praktijk zie ik veel disbalansen veelal vanuit stress. Zorg ervoor dat je lichaam de afvalstoffen kan blijven afvoeren, d.m.v. een massage, een detoxkuur, yoga of meditatie.

Daar heb je mij dan weer, een organisator van nature, ergens de opdracht opgepikt om de wereld samen te brengen als het om gezondheid gaat. Er zijn inmiddels zoveel soorten therapievormen maar iedere vorm denkt uniek te zijn. Juist daar zie ik de kracht van verbinden, omdat we binnen elke therapievorm op zoek zijn naar het bevorderen van geluk en gezondheid. Alle therapeuten willen graag het doel bereiken dat de cliënten in hun praktijken gelukkiger en gezonder de deur uitgaan. 

Yigo verbind deze krachten, zorgt voor de ondersteuning van de therapeuten, Yigo geeft de docenten podium naar een groter en breder publiek en wil de consument kennis laten maken met de bestaande therapievormen en therapeuten. Uit ervaring heb ik gevoeld dat er behoefte is aan connectie met elkaar. Behoefte aan regels en verplichtingen zijn er steeds minder, maar als we als therapeut onze rug daar naar toe keren horen we nergens meer bij, dat kan spanning geven. Iedereen is welkom binnen Yigo, het platform geeft iedereen mogelijkheden. Dat neemt niet weg dat we gaan streven naar kwaliteit en de markt in zijn geheel willen liften. Klaar voor de toekomst waar heel veel staat te veranderen!

We kunnen verbinden, zoals een team, en bouwen een sterke fundering om samen verder te groeien!
Verder ontwikkelen, samen groeien en durf te delen.  

Blijf lol maken mensen!

Met een stralende groet,

Mieke Oomen | Founder Yigo