Cursus

Bowen Techniek Basiscursus

 • Cursus

 • Klassikaal

 • 08-12-2023

 • 2 dagen

 • Yigo leden prijs € 575,-

Bowen Techniek Basiscursus

Verkoopprijs € 600,- Yigo leden prijs € 575,-

2-daagse introductiecursus 

“Minder = meer & Geen pijn = meer winst”

Austin: “Het voordeel van de Bowen Techniek is dat iedereen met een interesse in BodyMindWork het kan leren. Eerdere kennis van andere modaliteiten of menselijke anatomie is niet vereist.”

Waarom wil je de Bowen Techniek leren?

Austin: “Ik beoefen de Bowen Techniek al 20 jaar. En hoewel ik een BSc (Bachelor of Science) in Osteopathie, een MSc (Master of Science) in Atletische Revalidatietechnieken heb, ik Still’s Techniek en Viscerale Manipulatie bestudeerd heb, gebruik ik de aanpak van Tom Bowen in 90% van de gevallen voor fysieke verwondingen en trauma’s. Dit komt omdat het een van de zachtste vormen van lichaamswerk is die ik ken. En tegelijk met superieure resultaten en ook nog in een kort tijdsbestek. Tevens zonder noodzaak tot kracht en High Velocity Manoeuvres”.

De recent groeiende interesse in de studie van fascia (bindweefsel) heeft ons helpen begrijpen hoe de Bowen Techniek werkt. Uit eigen ervaring en expertise op dit gebied heeft dit Austin enorm geholpen bij het verbeteren van de resultaten van cliënten. 

Deze cursus helpt in het begrip van hoe het lichaam vasthoudt aan trauma, hoe het herstelt en hoe het in staat is om volledig en snel te genezen wanneer het op de juiste manier wordt benaderd. 

Austin leert je deze techniek op basis van zijn jarenlange ervaring hiermee en past hierbij tevens de meest recente kennis en inzichten toe van hoe spieren en fascia van het lichaam interacteren met ons immuunsysteem.

De Bowen Techniek is zo zachtaardig dat het zowel bij zuigelingen als bij ouderen kan worden toegepast. Austin’s jongste patiënt was slechts 3 weken oud en zijn oudste was 103 jaar oud.

Austin: “Ik moet nog een andere techniek tegenkomen die net zo effectief is voor Frozen Shoulder en Whiplash als Bowen. Zelfs in geval van langdurige chronische problemen.”

Hoe is Bowen ontstaan?

De Bowen Techniek is vernoemd naar een Australische man genaamd Tom Bowen.

Tom Bowen was een Practitioner in Geelong, Australië, die oorspronkelijk deze vorm van zacht lichaamswerk onderwees als een vorm van osteopathie. Hij onderwees zijn techniek dus oorspronkelijk aan osteopaten en chiropractors omdat zij al een goede praktische kennis hadden van de menselijke anatomie en het lichaamswerk. 

Na zijn dood in 1986 werd de naam van zijn lichaamswerk omgedoopt tot de Bowen Techniek omdat de term “Osteopaat” zeer specifieke betekenissen heeft en in verschillende landen een licentieterm is. 

Specialisatie cursussen na deze 2-daagse Bowen Techniek Basis

 • Wonderful Whiplash & Marvellous Migraines (2 dgn)
 • Happy Hips & Bendy Backs (2 dgn)
 • Simply Shoulders (2 dgn)
 • Better Breathing with Bowen (2 dgn)

Bowen Techniek

De basisprincipes van de Bowen Techniek zijn gemakkelijk te leren. Het voordeel van de Bowen Techniek is dat iedereen met een interesse in BodyMindWork het kan leren. Eerdere kennis van andere modaliteiten of menselijke anatomie is niet vereist.

Het toepassen van de Bowen Techniek op de meest effectieve manier vergt uiteraard wel oefening, studie en ervaring.

Austin: “Ik geloof dat de basisprincipes kunnen worden onderwezen aan bijna iedereen die geïnteresseerd is in het helpen van anderen. Aangezien het een van de zachtste en meest effectieve hands-on fasciale/bindweefsel therapieën is die vandaag de dag beschikbaar is”

Voor degenen met kennis van fysiotherapie, osteopathie, chiropractie, shiatsu, acupunctuur, massage enz. is dit werk een natuurlijke evolutie. En het zou voor mensen met een open geest een heel nieuw perspectief kunnen bieden in hun huidige behandelingsaanpak. 

Voor sommigen kan het een uitdagend gezichtspunt zijn. Met name voor degenen die zijn opgeleid in diep weefselwerk en hogesnelheidsmanoeuvres (High Velocity). 

Dit aangezien het fundamentele uitgangspunt achter de Bowen Techniek is: “Minder = meer & Geen pijn = meer winst”

Voor wie

De cursus is voor iedereen ontworpen. Anatomische voorkennis is geen vereiste. Maar een bovenmatige interesse in (de werking van) het menselijk lichaam is wel nuttig.

Austin: “Ik vermijd opzettelijk zoveel mogelijk terminologie tijdens mijn cursussen.” 

Tijdsduur

Deze cursus duurt twee dagen.

Lestijden

De lestijden zijn van 9:30 tot 17:00 uur. Je bent welkom vanaf 9:00 uur.

Koffie/thee/water en een lunch zijn inbegrepen.

Lesdata

Vrijdag 8 en zaterdag 9 december 2023. 
(Uiterlijke inschrijfdatum 30-11-2023)

Locatie

De Notenhof in Deest (in buurt van Nijmegen). www.denotenhof.nl 
Er zijn overnachtingsmogelijkheden op deze locatie: https://www.denotenhof.nl/Kamers-/-Kortverblijf
Via de mail kun je een kamer reserveren (denotenhof.deest@gmail.com) Er is een beperkte beschikbaarheid. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de cursusprijs.

Lesmateriaal

Bij deze cursus is een syllabus met uitgebreid lesmateriaal inbegrepen.

Benodigdheden

Neem een eenpersoons hoeslaken en een grote badhanddoek mee. Draag dunne soepel vallende kleding.

Vooropleiding

Niet vereist, maar een bovenmatige interesse in (de werking van) het menselijk lichaam is wel nuttig.

Aanvullende info

 • De cursus betreft 30% theorie en 70% praktijk
 • De cursus wordt gegeven in het Engels. Dus basiskennis om het te kunnen verstaan is wel vereist. Austin verstaat ook Nederlands, dus vragen kunnen evt. in het Nederlands gesteld worden.
 • Minimaal aantal deelnemers: 5 en maximaal aantal deelnemers: 12

Accreditatie

Er is geen accreditatie aangevraagd.

Austin Burn-Jones MSc A.T. BSc Ost.

Austin Burn-Jones MSc A.T. BSc Ost.

Austin is een ervaren docent, trainer en auteur, evenals een ervaren lichaamswerker die al 20 jaar gespecialiseerd is in Frozen Shoulder, Whiplash en het oplossen van Migraine met behulp van de Bowen Techniek.

Begin 2007 behoorde Austin tot een selecte groep die het voorrecht had deel te nemen aan de eerste van een reeks baanbrekende menselijke dissecties die werden gehouden in St. Georges Hospital Medical School en vervolgens in het Imperial College in London. De ontdekkingen die tijdens deze onderzoeken werden gemaakt, katapulteerden de wereld van de menselijke anatomie naar onbekend terrein en dit was de katalysator voor Austin’s eigen ontdekkingsreis.

2-daagse introductiecursus 

“Minder = meer & Geen pijn = meer winst”

 • Boost jouw praktijk met een gratis websitevermelding.
 • Toegang tot de Yigo Community voor netwerken en ondersteuning.
 • Ontvang korting op opleidingen en meer.

Wie faciliteert deze opleiding?

The Body Curious

Beschikbare data

Bowen Techniek Basiscursus
 • 2 dagen

 • Yigo leden prijs € 575,-