Bijscholing

Nature Taiji

 • Bijscholing

 • Klassikaal

 • 1 dag

 • Yigo prijs € 120,-

Nature Taiji

Adviesprijs € 130,- Yigo prijs € 120,-

Meer rust, balans en ontspanning, dat wil jij toch ook?

“Mother Nature Taiji Chuan”

Nature Taiji is een combinatie van Zhi (Chi) neng Qigong en traditionele Tai Chi. De focus van “Nature Taiji” ligt op gezondheid en kwaliteit van leven. Beide worden bereikt door de bewuste uitwisseling van energie en informatie tussen mens en natuur. Op deze manier versterk je het zelfhelend vermogen wat een vrijer en bewuster leven kan bevorderen. Deze vorm ondersteunt daarom een belangrijke fase in de ontwikkeling van de menselijke cultuur, en draagt daarom bij aan een bewuster leven. 

Je zult verbaasd zijn over het weldadige effect van deze speciale bewegingsleer. Nature Taiji  is heel erg rustgevend en geeft veel ontspanning waardoor de balans in je lichaam en geest weer hersteld kan worden.

En dat niet alleen! Nature Taiji is ook heel effectief als valpreventie en het bevordert de energiedoorstroming, dus activeert ook een verbeterde bloedsomloop. Het is een manier van bewegen waardoor je helemaal tot jezelf komt.

De reeks is dynamisch, de bewegingen zacht en vloeiend. Alle bewegingen ontspringen uit en zijn verbonden met Mingmen. De voeten en benen worden meer betrokken bij de oefeningen, de bewegingen zijn vrijer. Je beoefent de reeks met je ogen open: je blijft dan meer in contact met je eigen midden, terwijl je de drukke wereld om je heen waarneemt. Vergeleken met de traditionele Tai Chi is Nature Taiji meer gericht op het ervaren en voelen van de energie van de natuur en haar helende effect.

“Moeder Natuur Taiji Quan” omvat de traditionele Taiji cultuur en wil op een innovatieve manier de oude Taiji cultuur te verspreiden. Taiji is officieel erkend in China en de voorwaarden om de Taiji te verspreiden zijn eenvoudiger dan (Zhineng) Qigong.

In China zijn er heel veel beoefenaars van Nature Taiji. Het Qi-veld bij Nature Taiji is zeer sterk en intens. De vorm activeert het zelfhelende vermogen. Men beoefend Nature Taiji met interne en externe Qi. De bewegingen zijn soepel en op basis van het openen en sluiten, het stijgen en dalen en spiraalbeweging. De oefeningen zijn zeer effectief en men kan erg snel de stroom van Qi voelen.

Net als in Zhineng Qigong werkt men in de Nature Taiji met de Hunyuan Qi van het universum in het veld qi. De basis oefeningen in Zhineng Qigong, zoals “La Qi”, “Three Centers Merge” en “L-sitting” zijn ook opgenomen in het Nature Taiji programma. De belangrijkste oefeningen zijn de “13 Nature Taiji vormen.”

Vergeleken met Zhineng Qigong werk je in Nature Taiji met spiraalvormige bewegingen en heb je veel wisselingen vanhet ene been naar het andere been. Elk van de 13 vormen kun je apart beoefenen.

Master Hu Xilong is de oprichter van Nature Taiji. Door vele jaren intensieve beoefening is hij een meester geworden in de Traditionele Chinese Medicijnkunde (TCM) Taiji en Qigong.

Voor wie

 • Nature Taiji is voor zowel beginners als voor ervaren Zhineng Qigong beoefenaars en voor degenen die geïnteresseerd zijn in Taiji.
 • Ook voor mensen die profesioneel bezig zijn met bewegen of met de Chinese gezondheidsleer kan het een aanvulling zijn. Dan denk ik aan docenten in Yoga, Qigong, Mindfulness, Gymnastiek enz. enz.
 • Maar de training is ook erg interessant voor (fysio)therapeuten als aanvulling van hun beweegprogramma voor cliënten. Maar denk ook aan bijvoorbeeld acupuncturisten om naast hun therapiepraktijk les aan te kunnen bieden als extra stimulans voor hun cliënten.
 • Mocht je geïnteresseerd zijn in de opleiding Nature Taiji, maar je wil het eerst een dag ervaren, wees welkom op deze dag!

Lestijden

De lestijden zijn van 10:00 - 17:00 uur.

Koffie en thee zijn inbegrepen.

Vooropleiding

Je kunt de Nature Taiji volgen als opleiding of als je op zoek bent naar een interessante bijscholing.
Ervaring met Zhi Neng Qigong is niet nodig.

Deze dag telt mee voor de opleiding tot “Mother Nature Taiji Chuan” docent.

Locatie

St. Machutusweg 1, 5364 RB Escharen (bij Nijmegen)

Lesmateriaal en certificaat

Bij deze bijscholing is een syllabus inbegrepen en ontvang je na afloop een certificaat.

 

Als je besluit om de opleiding Nature Taiji te volgen, ontvang je de prijs van deze dag in mindering op de factuur van het lesgeld.

Meer rust, balans en ontspanning, dat wil jij toch ook?

 • Boost jouw praktijk met een gratis websitevermelding.
 • Toegang tot de Yigo Community voor netwerken en ondersteuning.
 • Ontvang korting op opleidingen en meer.

Wie faciliteert deze opleiding?

Studio Neem Tijd
Nature Taiji
 • 1 dag

 • Yigo prijs € 120,-