Bijscholing

Spine Qigong

  • Bijscholing

  • Klassikaal

  • 3 dagen

  • Yigo leden prijs € 310,-

Spine Qigong

Verkoopprijs € 325,- Yigo leden prijs € 310,-

Een soepele wervelkolom staat voor een lang en gezond leven!

De rug is vaak oorzaak van allerhande klachten en blokkades.

Door stress en pijn blokkeert de energiestroom en voelt men zich onprettig. De ruggengraat heeft invloed op het functioneren van de organen en alle andere functies in het lichaam. Tijdens deze bijscholing doen we vooral oefeningen, die gericht zijn op een ontspannen rug en schouders. 

Tijdens de bijscholing Spine Qigong staat de ruggengraat centraal. Alle oefeningen uit de Chinese bewegingsleer zijn erop gericht je ruggengraat soepeler te maken, vanaf je onderrug tot bovenin je nek. Er wordt ook gewerkt aan de blokkades die veel mensen hebben tussen de schouderbladen en ook schouderproblemen komen aan de orde. De ruggengraat is de beste geleider van Qi door je hele lichaam.

In het verre oosten is het bestaan van het energiesysteem van het lichaam al vele duizenden jaren bekend. De energie die door het energiesysteem stroomt wordt in China ‘Chi’ genoemd, wat staat voor ‘levensenergie’.

De emotionele en lichamelijke gezondheid is verbonden met het stromen van de levensenergie door het energiesysteem van je lichaam. Als er geen blokkades zijn kan de levensenergie vrij stromen en voelt men zich over het algemeen goed, men heeft geen last van spanningen en dus ook geen pijn door stress. Echter door oorzaken zoals onverwerkte emoties en stress ontstaan er blokkades in het energiesysteem. Door deze blokkades gaat de levensenergie steeds moeizamer stromen. Des te minder de Qi door het energiesysteem stroomt, des te meer voelt men de gevolgen. Deze gevolgen voelt men in de vorm stress en de daaraan gerelateerde lichamelijke klachten.

Tijdens deze bijscholing leer je waarom het zo belangrijk is de rug vrij te maken maar ook hoe je de rug vrij kunt maken, je komt uit je hoofd in je lichaam en je lichaam wordt sterker en soepeler.

Het is opmerkelijk hoe cliënten en/of cursisten die de Spine Qigong oefeningen doen opknappen en versteld staan van het verdwijnen van reeds lang bestaande ongemakken in het lijf. Ook emotioneel worden oude vastzittende ervaringen in stroming gebracht, waardoor emoties op een milde manier in balans worden gebracht. De oefeningen zijn eenvoudig aan te leren en ook voor beweegspecialisten goed in te zetten bij een therapeutische behandeling. Een soepele wervelkolom staat voor een lang en gezond leven!

Inge Duyts heeft het rugprogramma uit de eerste hand geleerd dus van Master Dou Zhanguo zelf en heeft het rugprogramma verder uitgewerkt om het door te kunnen geven aan docenten en of therapeuten in de TCM.

Lestijden

De lestijden van de 3 lesdagen zijn van 10:00 - 17:00 uur. Je bent welkom vanaf 9:30 uur.

Koffie/thee zijn inbegrepen.

Lesdata

 Les

 Lesdag

 Datum

 1Donderdag22 februari 2024
 2Donderdag7 maart 2024
 3Donderdag21 maart 2024

 

Lesmateriaal en certificaat

Bij deze bijscholing is een syllabus inbegrepen en ontvang je na afloop een certificaat.

Vooropleiding

Ervaring met Zhi Neng Qigong is niet nodig.

Locatie

St. Machutusweg 1, 5364 RB Escharen (bij Nijmegen)

Accreditatie

Deze bijscholing HBO Spine Qigong is geaccrediteerd bij de FAGT, KTNO, Zhong, LVNG, VNT, Mindful Netwerk, NMTN, NVST, VBAG, VIV. 
Dit maakt de bijscholing geschikt voor beroepsbeoefenaren met een multidisciplinaire achtergrond.

Een soepele wervelkolom staat voor een lang en gezond leven!

  • Boost jouw praktijk met een gratis websitevermelding.
  • Toegang tot de Yigo Community voor netwerken en ondersteuning.
  • Ontvang korting op opleidingen en meer.

Wie faciliteert deze opleiding?

Studio Neem Tijd
Spine Qigong
  • 3 dagen

  • Yigo leden prijs € 310,-