• Opleiding

 • Klassikaal

 • Maarssen

 • 14-04-2023

 • 1 jaar

 • Yigo prijs € 3.350,-

Stressologie

Yigo prijs € 3.350,-

Stressologie en Energiemanagement Stressologie is een nieuwe, uiterst en effectieve methode om stress te verminderen en stressbestendiger te worden, een burn-out te voorkomen of sneller te herstellen van een burn-out -en/of een depressie te verlichten dan wel op te lossen. Nu inclusief het boek 'Van stress naar geluk (met stressologie)' van Jurgen Spelbos.  Maarssen, start open.....

Vakopleiding Stressologie en Energiemanagement

Ben jij coach of therapeut en wil jij anderen effectiever begeleiden op het gebied van stressmanagement en/of depressie? Wordt dan Stressoloog!

De vakopleiding ‘Stressologie en Energiemanagement’ is een verbreding en verdieping op de cursus Toegepaste Stressologie.
Het is alleen mogelijk aan deze opleiding te beginnen wanneer je de 4-daagse cursus Toegepaste Stressologie hebt afgerond. Voor deze vakopleiding is het belangrijk dat je weet hoe je met de juiste voedingsstoffen stress kunt verlichten, stressbestendiger en energieker kunt worden en hoe je meer ‘gelukshormonen’(neurotransmitters) kunt aanmaken.

Waarom een opleiding tot Stressoloog?

“Langdurige of chronische stress kan leiden tot een burn-out. Een op de vijf tot vier werkenden krijgt er mee te maken, dat was een paar jaar geleden nog een op de zeven, het probleem wordt nog altijd groter en groter. Vooral stress onder jonge mensen neemt hand over hand toe.

En dan te bedenken dat een burn-out maar een van de dingen is die je van chronische stress kunt krijgen, je kunt er ook ziek van worden of depressief en nog veel meer ellende, tekorten aan gelukshormonen bijvoorbeeld. Letterlijk iedereen met langdurige stress loopt tekorten op aan gelukshormonen ontdekte ik toen ik mensen ging helpen om van hun stress of depressie af te komen. En dat kan leiden tot klachten als vermoeidheid, een verlies aan daadkracht, zelfvertrouwen en libido, niet meer helder kunnen denken, vergeetachtigheid, stress, onrust, opgejaagd gevoel, angst, pijnklachten, PMS, darmklachten, slecht slapen, depressie en nog veel meer wat je niet wilt hebben. Allemaal klachten die met de stressologiemethode te verlichten of zelfs te verhelpen zijn.

Veel mensen zijn in gevecht met kwalen of ziekten maar realiseren zich niet dat dat vechten stress geeft. En dat dat juist een herstel belemmert, ik weet daar helaas alles van. Wilskracht en doorzettingsvermogen kunnen heel slecht uitpakken als je gestrest bent. Pas toen ik stopte met vechten tegen ziek zijn en de daarmee gepaarde stress losliet en daarvoor in de plaats goed voor mijn lichaam ging zorgen, begon ik te herstellen. Mijn burn-outklachten gingen over, mijn depressie verdween, tinnitus verminderde aanzienlijk en de hyperacusis loste op en ik ging me beter voelen dan ooit tevoren.

Maar voor ik zover was had ik vele trajecten doorlopen en van alles zelf onderzocht. Uiteindelijk is er een methode ontstaan die ik ‘Stressologie’ heb genoemd. Stressologie onderscheidt zich van andere methoden tegen stress en burn-out door het uitgangspunt: het draait bij stress en depressie vooral om hormonen, om stresshormonen en om ‘gelukshormonen’ (neurotransmitters). Stress veroorzaakt een verstoorde hormoonhuishouding, te veel stresshormonen en te weinig gelukshormonen. En dat is op te lossen met de juiste voedingsstoffen, daarmee kun je alles weer in balans brengen. Het is allemaal veel meer biologie dan psychologie. Als ik zelf naar een stressoloog had kunnen gaan was me veel ellende bespaard gebleven.

Ik schreef het boek Van stress naar geluk (met stressologie) dat in juni 2020 uitkwam. Het is de opvolger van Minder stress met stressologie uit 2018. In het nieuwe boek wordt de stressologiemethode uiteengezet, een methode die in de praktijk zeer effectief is gebleken, niet alleen bij stress en burn-out, ook bij depressie en vele andere klachten.

De opleiding tot stressoloog is opgezet om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen om van hun stress of depressie af te komen en gelukkiger te worden, want dat kan echt!”.

Jurgen Spelbos

VAKOPLEIDING 'STRESSOLOGIE EN ENERGIEMANAGEMENT' STUDIEJAAR 2022-2023

Het programma van de vakopleiding duurt ongeveer 10 maanden. Lesdagen zijn altijd op aaneengesloten vrijdagen en zaterdagen.
Je kunt na het afronden van de Toegepaste Stressologie op elk moment instappen in de opleiding. Gemiste lesdagen kun je inhalen in het volgende studiejaar.

Dit is het programma voor de vakopleiding Stressologie, studiejaar 2022-2023

Hersengolven deel 1: Hoe kun je je hersengolven voor je laten werken?

Tijdens deze dag gaan we op een vernieuwende manier in op de link tussen de hersengolven, de hormonen en het energetisch systeem. Hoe de Subconscious Mind, Conscious Mind en Soul Mind een rol spelen bij de hersengolven en daarmee op het stress en energie systeem en hormonen. Tevens krijg je tools en oefeningen om dit zowel bij jezelf als bij jouw cliënten toe te passen en hierbij hun herstel te ondersteunen.

Diana English, energetisch coach, stressoloog, docent, Spirit Incoporated (vrijdag 16 september 2022)

Energie: Hoe kan je meer energie aanmaken met voedingsstoffen?

Een gebrek aan energie, dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Maar daar is veel aan te doen. Casper neemt je deze dag mee in hoe energie in ons lichaam wordt aangemaakt, we duiken in de wondere wereld van de citroenzuurcyclus, de mitochondrien, de lever als energiecentrale tot en met het belang van bewegen, want ook dat heeft alles te maken met het verhogen van energie, het draait niet alleen om voedingsstoffen.

Casper Beukema, orthomoleculair therapeut, k-PNI therapeut, docent, Food4Medicine (zaterdag 17 september 2022)

Voeding: van stress naar geluk en meer energie met de juiste voeding

We weten allemaal dat groenten goed voor ons zijn, maar waarom eigenlijk? Voedingsstoffen staan aan de basis van alles wat er in je lichaam gebeurt - het bouwen van spieren, het produceren van hormonen, en het maken van neurotransmitters. Heb je een tekort, dan gaat je lichaam noodgedwongen de kantjes eraf lopen - het deelt de voedingsstoffen uit waar ze het hardste nodig zijn (stress krijgt altijd voorrang) en beknibbelt op andere vlakken (zoals de aanmaak van neurotransmitters). Deze dag leer je welke voedingsstoffen extra belangrijk zijn in dit opzicht, en hoe je ze binnenkrijgt.

Nienke Gottenbos, auteur, spreker, docent, de Groene Vrouw, de Poepdokter (vrijdag 14 oktober 2022)

Orthomoleculair: neurotransmitters, de moleculen van je gedrag

Onze persoonlijkheid en gedragingen worden grotendeels bepaald door neurotransmitters (ook wel gelukshormonen genoemd): stoffen die je zenuwstelsel besturen en daarmee overal invloed op hebben. Deze dag kijken we naar het effect van de verschillende neurotransmitters en welke gevolgen een tekort kunnen hebben. Uiteraard gaan we ook met oplossingen aan de slag om weer in balans te kunnen komen. Je zult merken dat deze verdeling in kaart brengen een enorm goede tool is tijdens je consulten. Reken op veel herkenbaarheid bij jezelf en je cliënten!

Casper Beukema, orthomoleculair therapeut, k-PNI therapeut, docent, Food4Medicine (zaterdag 15 oktober 2022)

De spijsvertering van mond tot kont, darmen en de darm-breinconnectie

De spijsvertering begint al in je mond. Daarvoor nog eigenlijk, het begint als je aan eten denkt of het ziet. De relatie tussen stress, geluk, energie en darm(klacht)en. Je darmen worden ook wel het tweede brein genoemd. En dat klopt: wat er in je darmen gebeurt bepaalt hoe gelukkig je je voelt. En hoe goed je je kunt concentreren, hoe lekker je in de flow kunt werken, hoe goed je dingen onthoudt en hoe stressbestendig je bent. Je microbioom produceert het grootste gedeelte van de neurotransmitters in je lijf en zorgt dus dat jij lekker in je vel zit. Stress heeft een funeste invloed op de darmflora, en we zien stress en darmklachten dan ook vaak hand in hand gaan. Deze dag leer je over de spijsvertering, de rol van de darmflora en hoe je de meest voorkomende darmklachten aan kunt pakken.

Nienke Gottenbos, auteur, spreker, docent, de Groene Vrouw, de Poepdokter (vrijdag 11 november 2022)

Insuline: suikers kapen je brein!

Nog altijd bestaan er veel misverstanden over suiker, en dan met name over alles wat zich als suiker gedraagt in je lichaam, bloedsuikers (glucose) bijvoorbeeld, die vrijkomen in tijden van stress. Maar daarmee net zo hard zorgen voor een instabiele bloedsuikerspiegel. We gaan het hebben over koolhydraten in alle soorten en maten. Want insuline is bedoeld voor hele andere zaken dan alleen maar die bloedsuikerspiegel reguleren. Met deze inzichten kun je niet alleen zelf aan de slag, maar ook jouw klanten.

Lynn Hogendoorn, stressoloog, auteur, grip op gezondheid.nl. (zaterdag 12 november 2022 - 1/2 dag)

Orthomoleculaire therapie in de praktijk: interactie voedingstoffen met medicatie

Voedingsstoffen gaan niet altijd goed samen met medicatie, ze kunnen aanslaan op dezelfde receptoren en elkaar dwarszitten als het ware. Vooral antidepressiva zijn berucht, die gaan bijvoorbeeld niet samen met kruiden die goed kunnen helpen bij stress en depressie. Hoe dat nu precies zit en hoe je veilig met reguliere medicatie complementair kunt werken komt voorbij in deze middag.

Annemarie Smidt, verpleegkundige, orthomoleculair therapeut, stressoloog (zaterdag 12 november 2022 - 1/2 dag)

Coaching: coaching bij stress en burn-out

Je leert vandaag hoe je mensen met stress-en/of burn-outklachten kunnen begeleiden naar herstel door de inzet van een gestructureerde coachingsstappenplan in 8 stappen. We bespreken coachmodellen, verschillende counselingtools en vragenlijsten die je als coach kunt inzetten om een volledig beeld te kunnen krijgen van de (ontwikkel)behoefte van de coachee/klant als het gaat om stressmanagement en burn-out herstel.

Lisa Nellestijn, HR profesional, professional stress- en burn-out coach, stressoloog (vrijdag 9 december 2022)

Oxytocine, hoe kan je oxytocine boosten?

Oxytocine is een kernwoord bij ontstressen. Als sleutel voor het activeren van het para-sympathisch zenuwstelsel is het de directe tegenhanger van adrenaline en cortisol. Terwijl de andere gelukshormonen vanuit voeding en voedingsconcentraten aangevuld kunnen worden, wordt oxytocine vooral aangemaakt door aanraking. Oxytocine ontstrest direct, geeft rust, ondersteunt bij herstel en speelt een cruciale rol bij sociale verbondenheid. Hoe aanraking ontstrest en hoe je dat het beste kunt doen, via de methode Tactiel Stimulering, leer je je deze dag. Direct en praktisch: je kan er de volgende dag gelijk al mee werken.

Emmy en Willfred de Ligny, docenten Tactiel Stimulering aan de School of Touch, stressologen (zaterdag 10 december 2022)

Energiemanagement & bewust het onderbewustzijn inzetten

Deze dag bestaat uit twee delen. Deel 1: Als stressoloog/therapeut/behandelaar krijg je te maken met veel indrukken en de energie uitwisseling met jouw cliënten. Hoe manage je jouw energie gedurende een dag met cliënten? Je krijgt oefeningen en tips om je hiervan bewust te worden en dit gedurende de dag snel in te zetten. Deel 2: Het onderbewustzijn speelt een rol in de indrukken die je van cliënten. Hoe zet je deze bewust in als aanvulling tijdens afspraken en filter je wat je opvangt? Dit gaan we dus leren.

Diana English, energetisch coach, stressoloog, Spirit Incorporated (vrijdag 6 januari 2023)

Hormonen: alles omtrent de cyclus tot de overgang

Deze dag neemt Francisca jullie mee in de cyclus van de vrouw door het leven heen, van de eerste menstruatie tot en met de overgang en de jaren daarna. Iets wat pas recentelijk de aandacht krijgt dat het verdient. Daarnaast komt het belang van voedingsstoffen aan bod, wat is goed voor je en wat juist niet? En hoe zorg je voor een goede werking van je lever? Erg belangrijk voor het goed functioneren van je lichaam en je energiehuishouding.

Francisca van den Berg, hormoonspecialist, auteur, oprichter Reset je Hormonen (zaterdag 7 januari 2023)

Orthomoleculaire therapie de praktijk: de meest voorkomende ziektebeelden praktisch oplossen

Tijdens deze dag komen verschillende problemen waar we in de praktijk dikwijls tegenaan lopen aan bod. Hoe zet je voedingsstoffen in tijdens de zwangerschap en/of periode van borstvoeding. En hoe kun je ze inzetten bij kinderen? En bij kinderen met ADHD of andere klachten. Wat kun je doen bij mensen die uitgeput zijn en geen energie meer hebben, die problemen hebben met slapen en/of depressief zijn? In de ochtend behandelen we de theorie, in de middag gaan we aan de slag met casussen.

Annemarie Smidt, verpleegkundige, orthomoleculair therapeut, stressoloog (vrijdag 17 februari 2023)

Orthomoleculaire therapie in de praktijk: burn-out en long covid

Twee onderwerpen die hoogst actueel zijn. As je kijkt naar de symptomen van long covid (langdurige extreme vermoeidheid, concentratieproblemen, ziek na inspanning, benauwdheid) dan lijkt de aandoening verdacht veel op een burn-out, alleen de benauwdheid wijkt af. Op deze dag duiken we in beide fenomenen en bespreken we oplossingen voor zowel long covid als een burn-out. In de middag bespreken we casussen uit de praktijk.

Annemarie Smidt, verpleegkundige, orthomoleculair therapeut, stressoloog (vrijdag 18 februari 2023)

Hart en vaten: hoe oud ben je van binnen?

Vandaag staat in het teken van wat stress betekent voor je hart en bloedvaten en wat je kunt doen om gezond te blijven of gezonder te worden. We gaan praktisch aan de slag met meetapparatuur om fysieke en mentale stress in kaart te brengen. Daarnaast staan we stil bij de rol van laaggradige ontstekingen en wat dat betekend voor stress op cellulair niveau. Rob geeft uitleg over hoe je dit in kaart kunt brengen middels een bloedtest en wat je kan doen om je lichaam te beschermen. Deze scholingsdag bevat praktische oefeningen, praktijkervaringen en advies met betrekking tot orthomoleculaire- en fytotherapeutische advisering.

Rob van der Ven, vasculair therapeut, oprichter Hearthealth.nl (vrijdag 10 maart 2023)

Hormonen, de vrouwelijke hormoonhuishouding en de invloed van stress!

Francisca gaat je de verbanden laten zien tussen de invloed van stress op de hormonen, oestrogeen, progesteron en testosteron. Waarom raken deze hormonen uit balans? En hoe ontstaan dan de klachten zoals PMS, oestrogeen dominantie, PCOS en overgangsklachten? Ook de relatie tussen overgewicht en hormonen komt aan bod, net zoals de invloed van hormoonverstorende stoffen op ons lichaam.

Francisca van den Berg, hormoonspecialist, auteur, oprichter Reset je Hormonen (zaterdag 11 maart 2023)

Natuurgeneeskunde: minder stress, meer energie met voedingsstoffen

Deze dag staat in het teken van de producten waar we mee werken. Waar je ergens anders ‘gewoon’ met rhodiola of 5 HTP aan de slag zou gaan maakt Inner Vitamins formules, formules om rhodiola of 5 HTP (of andere stofjes) nog beter te laten werken. Dit kan door er andere stofjes aan toe te voegen, paddenstoelen bijvoorbeeld. Stefan en Delroy gaan in op de producten, de verschillende stoffen en hun werking.

Stefan Gyarmathy (natuurgeneeskundig-, orthomoleculair- en kPNI therapeut) en Delroy Humphreys (natuurgeneeskundig therapeut) (14 april 2023)

Hormonen: de werking van de hormonale assen en de invloed op stress en onze energiehuishouding.

Onze hormoonhuishouding wordt via verschillende hormoonassen aangestuurd vanuit onze hersenen, vanuit de hypothalamus om precies te zijn. Zo ook de stress-as die vanuit de hypothalamus via een ander deel van je brein, de hypofyse, je bijnieren aanstuurt om stresshormonen aan te maken. Maar de stress-as ontregelt alle andere assen in ons lichaam met vergaande gevolgen. Hoe dit werkt en welke andere assen hierbij betrokken zijn en de invloed van cortisol op ons hormonale systeem en energiehuishouding komt vandaag aan de orde. Plus wat je er aan kunt doen natuurlijk.

Casper Beukema, orthomoleculair therapeut, k-PNI therapeut, docent, Food4Medicine (zaterdag 15 april 2023)

De schildklier: wat is de rol van de schildklier in relatie tot stress en energie?

De werking van de schildklier en schildklierhormonen, dat kan complexe materie zijn. En de relatie met de bijnieren en de energie huishouding. Er bestaat ook een ‘schildklier-as, ook dat komt voorbij vandaag, ook in relatie tot de stress-as. Als stressologie onvoldoende aanslaat kan er een probleem zijn met de schildklier en/of schildklierhormonen. Hoe kom je daar achter en hoe los je het op met voedingsstoffen?

Kim van Wetten, arts en natuurarts (integrale geneeskunde) (vrijdag12 mei 2023)

Orthomoleculair: adaptogene kruiden, waar kan je die familie van kruiden voor inzetten voor minder stress en meer energie?

Adaptogene kruiden, deze familie van kruiden is relatief onbekend. Hoog tijd dat daar verandering in komt want je kunt er van alles mee, van stress verminderen en stressbestendiger worden tot het aanmaken van meer gelukshormonen (neurotransmitters). En het verhogen van je ‘Qi’ (Chi, levenskracht) niet te vergeten, ze kunnen kracht, aanpassingsvermogen en energie geven. Sterker nog, je kunt zelfs fysiek verjongen met deze kruiden en nog veel meer, het komt allemaal aan bod op deze dag.

Casper Beukema, orthomoleculair therapeut, k-PNI therapeut, docent, Food4Medicine (zaterdag 13 mei 2023)

Zenuwstelstel: hoe kun je met een reset je klachten verhelpen?

Als ons autonoom zenuwstelsel optimaal functioneert heb je géén mentale, emotionele of lichamelijke klachten.. We bespreken deze ochtend de werkingsprincipes van ons zenuwstelsel en energetisch systeem. Met de Healing Reset Methode zijn alle verstoringen in deze systemen zelf te resetten. Iedereen laat ik individueel ervaren wat resetten van je systeem is. Ik leer je een zelf resettap-proces wat het functioneren van je autonoom zenuwstelsel en energetisch systeem optimaliseert.

Marcel Heijnes, natuurgeneeskundige, grondlegger Healing Reset Methode (vrijdagmorgen 16 juni 2023, 1/2 dag)

Hersengolven deel 2: Hoe kun je je hersengolven voor je laten werken?

Tijdens deze middag gaan we verder dan waar we in september mee begonnen zijn, op een vernieuwende manier gaan we in op de link tussen de hersengolven, de hormonen en het energetisch systeem. Hoe de Subconscious Mind, Conscious Mind en Soul Mind een rol spelen bij de hersengolven en daarmee op het stress en energie systeem en hormonen. Tevens krijg je tools en oefeningen om dit zowel bij jezelf als bij jouw cliënten toe te passen en hierbij hun herstel te ondersteunen.

Diana English, energetisch coach, stressoloog, docent, Spirit Incoporated (vrijdagmiddag 16 juni 2023, 1/2 dag)

Energie: trauma’s, effecten op het energetisch & hormonaal

Het is algemeen bekend dat trauma’s een effect hebben op het emotioneel, mentaal en fysiek systeem. Echter trauma’s hebben ook een effect op het energetisch systeem, wat zich kan manifesteren in gedragspatronen en allerlei klachten op de andere gebieden. Tijdens deze dag gaan we op een praktisch toepasbare manier hierop in waardoor je vanuit een ander perspectief een aanvulling krijgt in de het werken met en behandelen van jouw cliënten.

Diana English, energetisch coach, stressoloog, docent, Spirit Incorporated (zaterdag 17 juni 2023)

Marketing en ondernemen in de zorg: hoe maak je meer omzet bij meer klanten?

Je hebt met hart en ziel voor jouw vak gekozen en je helpt graag mensen. Zoveel mogelijk. Je bent al aardig op weg met jouw praktijk. Maar van marketing of ondernemen weet je nog niet zo veel. Misschien vind je het zelfs ook eng of vervelend om zichtbaar te zijn. Vandaag staat in het teken van leren ondernemen. Want naast coach of therapeut ben je namelijk ook ondernemer. En dat vak is gewoon te leren. Ingrid geeft je vandaag praktische tools om meer omzet te genereren bij meer klanten zonder dat het ten koste gaat van je vrije tijd.

Ingrid Beerse, zorgmarketing expert en ondernemersmentor (vrijdag 30 juni 2023)

Energie: van aura’s tot mediumschap

Vandaag tijdens de laatste dag van de opleiding gaan we werken met energie. We hebben allemaal weleens gehoord van aura’s en chakra’s, energievelden in ons en om ons heen, maar heb je die weleens gezien of ervaren? Zo nee, dan komt daar vandaag verandering in. Dat geldt ook voor verschillende staten van bewustzijn die je kunt ervaren en voor energetisch werk. We sluiten de opleiding af met een demonstratie readings en mediumschap, want Diana is niet alleen energetisch coach en stressoloog, ze is ook medium, en een hele goede ook!

Diana English, energetisch coach, stressoloog, docent, medium, Spirit Incorporated (zaterdag 1 juli 2023)

Lestijden

De klassikale lesdagen zijn van 10:00-16:30 uur. Je bent welkom vanaf 9:45 uur.
Koffie/thee zijn inbegrepen. Er is volop lekkers maar graag zelf zorgen voor een lunchpakket.

Lesdata 

Het programma van de vakopleiding duurt 10 maanden, lesdagen zijn altijd op aaneengesloten vrijdagen en zaterdagen. Je kunt instappen wanneer je maar wilt, gemiste dagen kun je inhalen na de zomer van 2023.

 • 16 en 17 september 2022
 • 14 en 15 oktober 2022
 • 11 en 12 november 2022
 • 9 en 10 december 2022
 • 6 en 7 januari 2023
 • 17 en 18 februari 2023
 • 10 en 11 maart 2023
 • 14 en 15 april 2023
 • 12 en 13 mei 2023
 • 16 en 17 juni 2023
 • 30 juni en 1 juli 2023

!! Deelname aan een lesdag naar interesse is mogelijk op locatie (€ 195/lesdag) mits er beschikbaarheid is of digitaal (€ 95/lesdag)!!
Voor meer informatie hierover neem contact met ons op.

Locatie

De klassikale cursusdagen en examen worden op locatie gegeven in het Centrum voor Stressologie, bij BizzTribe, Straatweg 30a in Maarssen.

Overnachtingssuggesties:

 • Logement Swaenenvecht in Oud Zuilen (5 min met de auto)
 • Logement aan de Vecht in Breukelen (10 min)
 • Bed & Breakfast Geesberge in Maarssen (10 min)
 • Van der Valk Breukelen (10 min)

Projectie

Presentatie via eigen PC via zoom.

Lesmateriaal 

Bij deze opleiding is het boek 'Van stress naar geluk (met stressologie)' van Jurgen Spelbus en een digitaal lesboek inbegrepen. 
En de online leeromgeving als aanvulling.

Verplichte literatuur

Je hoeft de boeken niet aan te schaffen, wel lezen s.v.p. De verplichte literatuur is niet in het bedrag van het lesgeld opgenomen. 

 • 'Alles draait om je hormonen' van Rineke Dijkinga
 • 'De voedselzandloper' van Kris Verburgh.

Studiebelasting

Qua studiebelasting kun je rekenen op ongeveer 5 uur per week.

Inschrijven

Na inschrijving zal er altijd een intakegesprek plaatsvinden.

Wanneer je vragen hebt kun je bij interesse uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

Vooropleiding 

Je kunt deelnemen aan de vakopleiding Stressoloog wanneer je de Toegepaste Stressologie hebt afgerond.

Accreditatie

Level 2 - Vakopleiding Stressololgie is door KTNO geaccrediteerd voor 29 EC. 
Heraccrediatie is ingediend voor meer EC, de aanvraag is nog in behandeling.
Vakopleiding Stressologie K12197.

Diploma

We hebben ervoor gekozen om geen afsluitend examen te organiseren na afloop van de opleiding. Om in aanmerking te komen voor het diploma is een minimale aanwezigheid van 80% vereist en het tijdig inleveren van de opdrachten welke opgenomen zijn in de syllabus.

Jurgen Spelbos

Jurgen Spelbos

Van stress naar geluk!

Jurgen Spelbos (1962) is deskundig en ervaringsdeskundig op het gebied van stress, burn-out en depressie, hij schreef eerder Minder stress met stressologie dat in mei 2018 uitkwam. Van stress naar geluk (met stressologie) dat in 2020 verscheen is de geheel herziene en veel uitgebreidere opvolger van het eerste boek over stressologie.

Stressologie en Energiemanagement Stressologie is een nieuwe, uiterst en effectieve methode om stress te verminderen en stressbestendiger te worden, een burn-out te voorkomen of sneller te herstellen van een burn-out -en/of een depressie te verlichten dan wel op te lossen. Nu inclusief het boek 'Van stress naar geluk (met stressologie)' van Jurgen Spelbos.  Maarssen, start open.....
 • Geen inschrijfkosten voor opleidingen

 • Gratis praktijk vermelding op website

 • Ruim aanbod opleidingen door heel Nederland

Wie faciliteert deze opleiding?

Centrum voor Stressologie

Beschikbare data

Stressologie
 • Maarssen

 • 1 jaar

 • Yigo prijs € 3.350,-