Opleiding

Vasculair Therapeut

  • Opleiding

  • Klassikaal

  • 4 dagen

  • Yigo prijs € 1.297,-

Vasculair Therapeut

Adviesprijs € 1.297,- Yigo prijs € 1.297,-

“Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één. Niet alleen in Nederland, maar in heel de wereld." Belangrijk dus dat daar iets aan gedaan wordt! Wil jij daar ook een bijdrage aan kunnen leveren?  Schrijf je dan hier in voor de 4-daagse opleiding (op HBO niveau) Yigo leden ontvangen bij inschrijving een gratis bloedtest t.w.v. € 119!

Volg de opleiding VASCULAIR therapeut, waarin je leert om vasculaire problemen te herkennen. Het streven is om de landelijke spreiding van vasculair therapeuten te vergroten, zodat meer mensen op een natuurlijke en effectieve manier (preventief) geholpen worden. 

Hart en vaatziekten komen steeds vaker voor. Helaas zijn er nog te weinig therapeuten bekend met de symptomen en hoe je preventief te werk kan gaan. Wist je dat er 1,5 miljoen mensen in Nederland lijden aan  chronische hart- of vaatziekte en dat er dagelijks 640 mensen in het ziekenhuis worden opgenomen met hart klachten of een vaatziekte. Vaak begint het met onschuldige klachten. Deze mensen kom jij wellicht ook tegen in jouw praktijk. 

Ben jij therapeut of heb je de intentie om therapeut te worden?
En wil jij leren hoe jij ziektebeelden kunt herkennen en hoe jij vervolgens deze grote groep kunt helpen met een unieke allround natuurlijke aanpak? Dan is de opleiding Vasculair therapeut zeer geschikt voor jou!

Dit leer je tijdens de 4-daagse geaccrediteerde opleiding Vasculair Therapeut

Inzichten, protocollen en natuurlijk behandelmethodes die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Dag 1 | Anatomie

Wat is gezondheid en hoe is het gesteld met de gezondheid van Nederland? We kijken naar de anatomie van het hart en het bloedvatenstelsel en gaan ons verdiepen in alle facetten van bloed, wat is bloed eigenlijk en wat is de samenstelling en functie van het bloed. Hoe werken de kleine en grote bloedsomloop en wat is de functie daarvan.  Verder kijken we naar de vaatwand en de lymfe en gaan we het hebben over bloeddruk: wat is boven- en onderdruk en wat wordt verstaan onder arteriële stijfheid. Ook zuurstof en alles wat daarmee samenhangt is een onderwerp dat deze dag uitgebreid onder de loep genomen wordt. We gaan ons verdiepen in de ademhaling, de longen en mogelijke longproblemen. We kijken ook naar het zuurstofgehalte in het bloed en leren hoe dat dat gemeten kan worden. Verder bespreken we wat risicofactoren zijn voor vasculaire klachten zoals leefstijl, alcohol en roken. Iedere lesdag worden een aantal nutriënten bekeken en de inzetbaarheid daarvan.
Gedurende de dag worden praktijk en theorie met elkaar afgewisseld en gaan we aan de slag met vasculair meetapparatuur.

Dag 2 | Nitric Oxide 

Deze dag wordt het endotheel uitgebreid besproken. Wat is het endotheel en wat is de functie ervan. Hoe werkt het endotheel en wat zijn kenmerken en ziektebeelden wanneer sprake is van afwijkingen aan het endotheel? Wat zijn risicofactoren? je leert over angiogenese en alle facetten van Nitric Oxide een middel dat in 1998 de Nobelprijs voor de geneeskunde heeft gewonnen. Ook gaan we aan de slag met de hartslagvariabiliteit (HRV) en de vitamine D3 en K2.
Wederom wordt gedurende de dag de theorie met praktijk afgewisseld en gaan we aan de slag met vasculair meetapparatuur.

Dag 3 | Cholesterol

Welke metingen worden uitgevoerd in het reguliere circuit, wat zijn normaalwaarden en hoe worden die regulier bepaald? Je leert ook een vertaalslag te maken van de waarden en wat dit zegt over de gezondheid. Vervolgens gaan we dieper in op cholesterol, wat is het, wat doet het, wat is LDL, HDL en tryglyceride. Wanneer is er sprake van inflammatie? Er wordt nader ingegaan op (geconcentreerde) voedingsstoffen. Waarop te letten en je krijgt informatie over vitamines, mineralen en alles omtrent de vetzuren omega 3, 6 en 9. 
 
De praktijkervaring bestaat deze les uit het bespreken van de resultaten van de reguliere bloedtest en van een cardio profiel.

Dag 4 | Vasculaire therapie in de praktijk

Op deze dag wordt doorgenomen hoe je alle geleerde theorie in de praktijk kan toepassen.
Wanneer je een client ziet, wat vraag je dan in de anamnese, welke metingen kun je inzetten, wat is het advies en behandelplan en hoe breng je dit over naar de client. Daarnaast worden alle toepassingen en ziektes besproken die kunnen voortkomen uit een vasculair disfunctioneren en hoe hier in de praktijk mee kan worden omgegaan en een zo goed mogelijk advies te geven aan cliënten.
De ziektebeelden met bijbehorende tips worden besproken. Wil je hier dieper op ingaan dan bieden wij verdiepende dagen aan die specifiek over één onderwerp gaan.

Dag 5 | Diplomauitreiking / Terugkomdag

Op deze dag worden de diploma's uitgereikt en is er de gehele dag de gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze dag maakt geen deel uit van de opleiding maar is een extra toegevoegde dag die vooraf geen invulling heeft. Tijdens de 4 dagen van de opleiding komen onderwerpen naar voren waarop we de 5e dag extra op in kunnen gaan.

Voor wie

Voor iedereen die interesse heeft in het menselijk lichaam en in het vasculair systeem.

Tijdsduur

4 lesdagen en 1 terugkomdag.

Lestijden

Lesdagen zijn altijd op donderdagen, van 10:00 uur - 16:00 uur.
Je bent welkom vanaf 9:30 uur.

Koffie/thee zijn inbegrepen evenals een lichte lunch.

Lesdata

In het najaar zijn de data als volgt:

LesdagLesdagLesdata
1Donderdag21-09-2023
2Donderdag19-10-2023
3Donderdag02-11-2023
4Donderdag16-11-2023
TerugkomdagDonderdag07-12-2023


Lesmateriaal

Het lesmateriaal is zorgvuldig samengesteld door het vasculair opleidingsinstituut. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan het toepasbaar maken in de praktijk. De syllabus met uitgebreide info wordt uitgereikt op de eerste lesdag. Op dit moment wordt er gewerkt aan een aanvullende online leeromgeving.

BTW

De opleiding is vrijgesteld van BTW.

Opleidingsniveau

De opleiding wordt gewaardeerd op HBO-niveau.
Iedereen die geïnteresseerd is kan aan de opleiding deelnemen. Kennis van het menselijk lichaam is geen vereiste maar wel een pré.
Er worden geen vrijstellingen verleend.

Studiebelasting

De opleiding bestaat uit 4 klassikale lesdagen, gezamenlijk 32 uur. 
De thuisstudie bedraagt afhankelijk van de genoten vooropleiding zo'n 8 uur per week.

Diplomering

Om in aanmerking te komen voor het diploma volgt aan het einde van deze opleiding volgt een (open boek) examen. Indien dit met goed resultaat wordt afgerond en je tevens hebt voldaan aan het tijdig inleveren van de opdrachten uit de syllabus, ontvang je het erkend diploma: VASCULAIR therapeut

Indien je wel het aantal verplichte lessen hebt gevolgd maar geen examen hebt gedaan en/of niet voldoet aan de eindtermen, ontvang je een certificaat van deelname. Met het behalen van een certificaat van deelname ontvang je géén accreditatiepunten.

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door de KTNO (22 EC) en erkend door verschillende beroepsverenigingen waaronder de BATC, CAT(nog in aanvraag), FAGT, MBOG, NVST, VBAG en VIV. Voor diverse beroepsverenigingen loopt de aanvraag nog. Staat jou beroepsvereniging er nog niet bij, neem dan contact met ons op.

Locatie

De Gereghtshof, Helvoirtseweg 183, 5263 EC in Vught.
Station en gratis parkeren op loopafstand.

Rob van der Ven

Rob van der Ven

Door de jaren heen wakkerden diverse medische onderzoeken Rob zijn nieuwsgierigheid verder aan en volgde hij diverse opleidingen en cursussen zoals gezondheids- en sportpsychologie, medische basiskennis, de Chinese geneeskunst en orthomoleculaire therapie. 

Anita Krijnen

Anita Krijnen

Ben jij regelmatig moe en sleep je jezelf door de dag heen? Zit je niet lekker in je vel en voel je je vaak niet energiek? Het is je niet duidelijk waarom je je zo voelt en je hebt dus ook geen idee wat je eraan kunt doen. Blijf niet langer doorlopen!

“Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één. Niet alleen in Nederland, maar in heel de wereld." Belangrijk dus dat daar iets aan gedaan wordt! Wil jij daar ook een bijdrage aan kunnen leveren?  Schrijf je dan hier in voor de 4-daagse opleiding (op HBO niveau) Yigo leden ontvangen bij inschrijving een gratis bloedtest t.w.v. € 119!

  • Boost jouw praktijk met een gratis websitevermelding.
  • Toegang tot de Yigo Community voor netwerken en ondersteuning.
  • Ontvang korting op opleidingen en meer.

Wie faciliteert deze opleiding?

Vasculair Opleidingsinstituut
Vasculair Therapeut
  • 4 dagen

  • Yigo prijs € 1.297,-