Anja Balemans

Therapeut

Anja Balemans

Even voorstellen:

Mijn naam is Anja Balemans. Ik ben opgegroeid in een gezin, waar ik al op jonge leeftijd werd geconfronteerd met mantelzorg, chronische ziekte en de problemen die daaruit voortvloeien. Ons gezin stond continu op de “overlevingsstand” en wanneer je in zo’n modus zit, dan spelen je emoties de baas en zie je de dingen niet meer zo helder en bestaat er nog maar één wereld; een wereld waar de minder leuke dingen van het leven de gelukkige momenten overheersen. Herkenbaar voor jou?

 

Sinds 2013 werk ik in mijn eigen praktijk als psychosociaal therapeut. Tevens heb ik een contract voor Wmo Maatwerkvoorziening met de gemeente Breda.

Mijn klanten voelen zich gehoord en gezien door mijn mensgerichte aanpak.

In mijn praktijk komen mensen met o.a. burn-out klachten, angsten, autisme, rouw- en verlies, eenzaamheid, mantelzorgproblematiek, een chronische ziekte en gynaecologische kanker.

Eerst bespreken we samen de klachten en welke hulpvraag u heeft. Daarna gaan we aan de hand van een plan van aanpak aan de slag met het probleem. Hoeveel sessies u nodig heeft, is afhankelijk van de aard van de klacht en hoe lang u al met deze klacht rondloopt. Ook het maken van huiswerkopdrachten zorgt er vaak voor dat er inzichten ontstaan en kan het proces op een positieve manier beïnvloeden.

Ik ben aangesloten bij de NFG en de RBCZ. Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding van de consulten. Dit kan ik als service vooraf voor je controleren, zodat je achteraf niet wordt geconfronteerd met een vervelende financiële verrassing.

Praktijken van Anja Balemans