Carola Heskes

Therapeut

Carola Heskes

Na jarenlang intensief sportlessen te hebben gegeven werd ik nieuwsgierig naar het functioneren van het menselijk lichaam zowel lichamelijk als geestelijk.

Ik ben begonnen met westerse opleidingen zoals sportmassage, triggerpoint therapie, manuele lymfedrainage, lypossage, hotstone en ontspanningsmassage. Regelmatig komen er klanten in de praktijk met vage klachten of klachten waarvan wordt gezegd “je moet er maar mee leren leven”. Ook komt het voor dat er medicatie wordt voorgeschreven met de mededeling “probeer dit maar, als het niet werkt zie ik je de volgende week wel weer terug”. Waarom denk ik dan, probeer niet alles te ondervangen met een diagnose en medicatie maar denk ook aan andere mogelijkheden.

Na mijn 3-jarige therapeutische opleiding tot Chinese Voetreflex was mijn belangstelling voor de Chinese geneeskunde niet meer te stoppen. Terug naar de oorsprong waar de klacht is ontstaan en daar beginnen met de behandeling om zo langzaam aan weer te bouwen aan het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Aansluitend heb ik de 3-jarige Tuina opleiding gevolgd, wat mijn kennis en vaardigheid enorm heeft uitgebreid.

Persoonlijke aandacht voor de klant is voor mij erg belangrijk. Welke massage en/of therapie voor u van toepassing is kunnen wij samen bepalen. Veelal is het een mix van alle kennis die ik heb.

Praktijken van Carola Heskes