Jurgen Spelbos

Docent/Therapeut

Jurgen Spelbos

Van stress naar geluk!

Jurgen Spelbos (1962) is deskundig en ervaringsdeskundig op het gebied van stress, burn-out en depressie, hij schreef eerder Minder stress met stressologie dat in mei 2018 uitkwam. Van stress naar geluk (met stressologie) dat in 2020 verscheen is de geheel herziene en veel uitgebreidere opvolger van het eerste boek over stressologie.

Omdat zijn herstel moeizaam verliep en hij teleurgesteld was in de begeleiding tijdens de jaren dat hij onder behandeling was, is hij zelf op onderzoek uitgegaan. Stress en burn-out worden vooral gezien als een psychisch probleem maar hij is na een intensieve zoektocht tot een heel ander inzicht gekomen. Hij kwam tot de ontdekking dat het bij stress en geluk meer draait om biologie dan om psychologie, hormonen spelen een cruciale rol. En dat voedingstoffen het geheime wapen zijn bij het verminderen van stress, stressbestendiger worden en het aanmaken van meer gelukshormonen.

De afgelopen jaren vond hij in de praktijk uit dat iedereen die last heeft van stress en burn-outklachten tekorten aan gelukshormonen heeft. Inmiddels zijn al duizenden mensen succesvol geholpen met de methode die hij stressologie heeft genoemd.

Jurgen is de oprichter van het Centrum voor Stressologie.

Praktijken van Jurgen Spelbos

Verbreed je horizon

Opleidingen van Jurgen Spelbos

Toegepaste Stressologie

Coaching, Orthomoleculaire therapie

Toegepaste Stressologie

Door Centrum voor Stressologie
  • Cursus

Toegepaste stressologie is een nieuwe, uiterst en effectieve methode om stress te verminderen en stressbestendiger te worden, een burn-out te voor...

  • 4 dagen

  • € 495,-

Stressologie

Coaching

Stressologie

Door Centrum voor Stressologie
  • Opleiding

Stressologie en Energiemanagement Stressologie is een zeer uitgebreide opleiding. De lessen worden gegeven door tal van gerenommeerde specialisten...

  • 1 jaar

  • € 2.950,-