Simone Sijbrands

Therapeut

Simone Sijbrands

  • NL
  • Simone Sijbrands, Praktijk voor VoetreflexPlus, holistische therapie en natuurgeneeswijzen
  • simonesijbrands.nl/

Mijn voetreflexpraktijk ben ik op 2010 gestart na 17 jaar in het grafische familiebedrijf meegedraaid te hebben.

Na al die jaren dienstbaarheid naar mijn familie vond ik het tijd worden om het roer om te gooien naar iets waar ik zelf voor zou kiezen, waar mijn hart een sprongetje van zou maken. Een inspirerende zoektocht om echt te gaan invoelen waar ik gelukkig van zou worden. In de jaren in het familiebedrijf kwam ik erachter dat ik echt een mensen-mens ben, de mooie kanten van mijn oude vak waren vooral op het sociale – en personele vlak. Een logisch gevolg voor mij was te kijken naar de mogelijkheden in Natuurgeneeskunde. 

Door 2 auto-immuunziektes, die ik 30 jaar geleden ontwikkelde, vond ik mijn heil hierin. In het reguliere circuit was ik op een goede balans creëren in de medicatie na niet veel verder gekomen dan dat. De alternatieve geneeskunde hielp om mij fysiek en mentaal vitaler te voelen en meer balans te ervaren tussen deze. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. 

Door voeding, beweging, me te ontdoen van toxische stoffen, de juiste supplementen en therapieën om erachter te komen wat er achter mijn ziektes schuilde, kreeg ik een hoop duidelijkheid en wist zo steeds meer winst te behalen in een goede gezondheid en welzijn.

Mijn immuunsysteem is versterkt en behoefte uiteindelijk minder medicijnen te slikken. Voor mij voelt het als een onuitputtelijke bron van zelfverwezelijking.

In voetreflexologie heb ik mij gespecialiseerd omdat het voor mij de meest ontspannende manier is om kwalen op te lossen en mijn geest tot rust te brengen. Daarnaast zorgt het voor een goede doorbloeding naar organen, spieren, weefsels toe en wordt het zelfgenezend mechanisme aangestuurd aan de slag te gaan voor genezing of vermindering van pijn en klachten.

Ik hou ervan om mensen het stukje rust en harmonie te geven die zij nodig hebben in de hectiek van de dag. Wat mij vooral boeit is de mens achter de klacht of ziekte. Hoe is dit ontstaan, wat is eraan voorafgegaan? Hoe bewust leef je en wil je de verantwoordelijkheid oppakken voor je gezondheid en welzijn? Ik maak mensen graag bewust om hiermee aan de slag te gaan en ook de winst te behalen uit de stappen die zij hierin ondernemen. Dat aanraking en aandacht een heilzame combinatie is, ben ik in de loop der jaren meer dan overtuigd van geraakt en dat maakt voetreflextherapie voor mij een zeer boeiend vak. Bekeken vanuit de Voetreflexologie heb je met de voeten het hele lichaam en geest in handen. Hoe mooi is dit!  

Praktijken van Simone Sijbrands