Therapievorm

Acupunctuur

  • 3 Therapeuten
  • 7 Opleidingen
Acupunctuur Acupunctuur

Acupunctuur 

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).
Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van klachten, ziekten en het
verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

ONTDEK

Hoe werkt acupunctuur?

Door acupunctuurnaalden op specifieke punten of langs meridianen (energiebanen) in het lichaam waarlangs energie circuleert te plaatsen, kan een acupuncturist de energiestroom beïnvloeden. Hierdoor kan een betere doorstroming en verdeling van energie ontstaan, de zogenoemde Qi. Op deze manier kan acupunctuur de energiebalans herstellen.

OOSTERSE GENEESWIJZE

Lichaam en geest als één geheel

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd. Alle processen in de mens zijn met elkaar verbonden. De lichamelijke, emotionele en geestelijke ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt dan ook niet gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke of geestelijke uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is.

OVER ACUPUNCTUUR

Past acupunctuur bij jou?

Acupunctuur kan op verschillende manieren positief effect hebben. Acupunctuur-behandelingen worden, over het algemeen en mits goed uitgevoerd, gezien als veilig. Er zijn weinig complicaties bekend en een behandeling met acupunctuur is goed te combineren met andere (westerse) behandelingen. Zoek een acupuncturist met het juiste specialisme en iemand die bij jou past voor het beste resultaat. 

In 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) voor het eerst een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. In 2003 volgde een herziene versie, klik hier voor de indicatielijst. 

DOELTREFFEND

Hoe ziet een behandeling eruit?

In tegenstelling tot wat soms wordt gedacht, is acupunctuur meer dan het inbrengen van naalden om pijn te verlichten. Acupunctuur is een complex, van oorsprong oosterse, medische behandelwijze met als doel herstel van de lichaamsbalans en stoornissen in het functioneren van het lichaam. Acupunctuur kan worden gebruikt voor de behandeling van klachten, ziekten en het verbeteren van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Tijdens een eerste afspraak/intake zal eerst een diagnose en een behandelplan worden opgesteld, om vervolgens niet alleen de klacht zelf maar ook de oorzaak aan te pakken.

Vergelijking en waardering

Acupuncturisten

Els Matthijssen

Docent/Therapeut

Els Matthijssen

Gendt

Els Matthijssen startte ruim 20 jaar geleden haar praktijk voor natuurgeneeskunde: Ter...

Maartje Marijnissen

Docent/Therapeut

Maartje Marijnissen

Bavel, Bavel, Bavel

ONCOLOGIE ACUPUNCTURIST & FYTOTHERAPEUT |  MARKETING COMMUNICATIE SPECIALIST

Bianca Colbers

Therapeut

Bianca Colbers

Panningen

Mijn naam is Bianca Colbers (1973). Ik ben getrouwd en heb twee kinderen (2005 en 2007).

Annemieke Schram
Nieuw-Beijerland

Mijn naam is Annemieke Schram, ik ben van 1965, getrouwd en moeder van twee vol­was­sen kin...

UITGELICHT

Opleidingen en bijscholingen

Chinese geneeskunde bij kanker

Acupunctuur

Chinese geneeskunde bij kanker

Door Bu Ming Academy
  • Bijscholing

  • Bavel

Alleen voor afgestudeerde acupuncturisten en uniek in Nederland!

  • 14-09-2024

  • 6 maanden

  • € 1.195,-