Therapievorm

Ademtherapie

  • 1 Therapeuten
  • 1 Opleidingen
Ademtherapie Ademtherapie

Ademhalen is van levensbelang

Ademtherapie is een therapeutische methode, die zich richt op het herstellen van je natuurlijke ademhaling. Bij langdurige stress raakt je ademhaling langzaam ontregeld. Op een bijna onmerkbare manier begin je steeds oppervlakkiger en minder efficiënt te ademen. Dit kost je lichaam onnodig veel energie en kan voor verschillende spanningsklachten zorgen.

Herstel je natuurlijke ademhaling

Met ademtherapie kan je leren de eerste stresssignalen van je lichaam te herkennen en deze tijdig aan te pakken. Bij ademtherapie wordt eerst gezocht naar de oorzaak van je snelle of onregelmatige ademhaling, zoals stress op het werk, problemen thuis of bepaalde angsten.

Een ademtherapeut bevordert met gerichte oefeningen en technieken een juiste ademhaling, waarbij je leert ontspannen, rustig te blijven in stressvolle situaties en je leert emoties los te laten. Deze oefeningen kunnen zowel liggend, zittend als staand worden uitgevoerd en je kunt ze ook thuis zelfstandig blijven doen. Op lange termijn leiden deze ademhalingstechnieken tot een verhoogde kwaliteit van leven.

Hoe werkt ademtherapie?

Ademtherapie is een therapeutische methode die tot doel heeft de ademhaling te verbeteren en te optimaliseren. Verschillende ademhalingstechnieken en oefeningen worden gebruikt om de ademhaling te verdiepen, de longcapaciteit te vergroten, de ademspieren te versterken en ontspanning te bevorderen.

Een goede ademhaling zorgt voor een goede energie. Al je lichaamscellen hebben voortdurend zuurstof nodig. Een lek in je ademhalingspatroon zorgt voor klachten op lichamelijk en mentaal niveau. Dankzij een open ademhaling ervaar je meer energie, vind je weer rust en evenwicht en krijg je meer zelfvertrouwen.

Wanneer kies je voor ademtherapie?

Ademtherapie kan worden toegepast bij verschillende ademhalingsaandoeningen zoals astma, COPD, chronische bronchitis, longfibrose. Ook veel mensen met angstklachten, chronische stress, hyperventilatie, depressiviteit, concentratieproblemen, burn-out, slaapproblemen of vermoeidheid kiezen voor deze ademtherapie. 

Al kunnen ook lichamelijke klachten zoals buikklachten, hoofdpijn, migraine, stemproblemen of rug, nek- of schouderklachten, een zwakke weerstand een reden zijn om een ademtherapeut te bezoeken.

VERGELIJKING EN WAARDERING

Ademtherapeuten

Wendy Compeer

Docent/Therapeut

Wendy Compeer

Breda

In 2007 begon ze met lesgeven. Nu leeft ze al jaren van het lesgeven en deelt haar ervaring me...

UITGELICHT

Opleidingen en bijscholingen

Adembewustzijn

Ademtherapie

Adembewustzijn

Door Himalaya Yoga Breda
  • Cursus

EXCLUSIEF BIJ YIGO - volgens de Himalaya Yoga en Meditatie traditie - 

  • 1 dag

  • € 125,-

KENNIS VERMENIGVULDIGEN

Kennisartikelen