Therapievorm

Fytotherapie

  • 1 Therapeuten
  • 1 Opleidingen
Fytotherapie Fytotherapie

Fytotherapie 

Fytotherapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die gebruik maakt van plantaardige stoffen om gezondheidsproblemen te behandelen of te voorkomen.
Fytotherapie wordt ook wel kruidengeneeskunde genoemd.

Wat is Fytotherapie?

Fytotherapie wordt vaak gebruikt als aanvullende behandeling naast reguliere geneeskunde, maar sommige mensen kiezen er ook voor om alleen kruiden te gebruiken voor hun gezondheid.

Kruidengeneeskunde is afkomstig van natuurlijke bronnen en bevat vaak minder synthetische stoffen dan traditionele medicijnen. Daardoor zijn de bijwerkingen minder dan reguliere medicijnen, vooral als het op de juiste manier wordt gebruikt en onder toezicht staat van een gekwalificeerde zorgverlener. 

Toepassing fytotherapie

Fytotherapie wordt al duizenden jaren gebruikt en is gebaseerd op het idee dat planten chemische stoffen bevatten die therapeutische effecten kunnen hebben. Deze stoffen kunnen in verschillende delen van de plant voorkomen, zoals de bladeren, bloemen, wortels en zaden.

Er zijn veel verschillende soorten fytotherapeutische behandelingen beschikbaar, waaronder theeën, tincturen, capsules en crèmes. Sommige planten worden gebruikt voor algemene gezondheid en welzijn, terwijl andere worden gebruikt voor specifieke aandoeningen.

Inzet van fytotherapie

Hoewel fytotherapie over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om te onthouden dat natuurlijke remedies niet per definitie veiliger zijn dan farmaceutische medicijnen. Fytotherapie kan bijwerkingen hebben en kan ook interfereren met andere medicijnen die u gebruikt. Het is daarom altijd belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u begint met een fytotherapeutische behandeling. Ga altijd op zoek naar een gekwalificeerde fytotherapeut.

VERGELIJKING EN WAARDERING

Fytotherapeuten

Maartje Marijnissen

Docent/Therapeut

Maartje Marijnissen

Bavel, Bavel, Bavel

ONCOLOGIE ACUPUNCTURIST & FYTOTHERAPEUT |  MARKETING COMMUNICATIE SPECIALIST

Bianca Colbers

Therapeut

Bianca Colbers

Panningen

Mijn naam is Bianca Colbers (1973). Ik ben getrouwd en heb twee kinderen (2005 en 2007).

UITGELICHT

Opleidingen en bijscholingen

Kruidenondersteuning bij kanker

Fytotherapie

Kruidenondersteuning bij kanker

Door Bu Ming Academy
  • Bijscholing

  • Bavel, Bavel

Ontdek de waardevolle bijdrage die kruiden kunnen leveren voor, tijdens of na een ziekteproces! 

  • 2 Data

  • 2 dagen

  • € 325,-